Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymywać informacje o nowościach i aktualnych promocjach.

Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne Zobacz większe

Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne

Zachowując piękny język, w jakim dawne receptury były spisywane, autorzy ozdabiają je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiają ponętnymi ilustracjami, co pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów. Znajdziemy tu oryginalne przepisy na barszcze, uszka, ryby, pierogi, makowce, makiełki. Wbrew tytułowi te barwnie prezentowane potrawy mogą zjawiać się na naszych stołach nie tylko w czas wigilijny lecz mogą urozmaicić nasz jadłospis przy inny postnych i nie tylko postnych okazjach.

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne, ISBN 83-88481-72-X, Klub Książki Katolickiej, Poznań 2004, format: 150 x 210, ss. 72, oprawa twarda

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

25,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Zachowując piękny język, w jakim dawne receptury były spisywane, autorzy ozdabiają je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiają ponętnymi ilustracjami, co pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów. Znajdziemy tu oryginalne przepisy na barszcze, uszka, ryby, pierogi, makowce, makiełki. Wbrew tytułowi te barwnie prezentowane potrawy mogą zjawiać się na naszych stołach nie tylko w czas wigilijny lecz mogą urozmaicić nasz jadłospis przy inny postnych i nie tylko postnych okazjach.

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne, ISBN 83-88481-72-X, Klub Książki Katolickiej, Poznań 2004, format: 150 x 210, ss. 72, oprawa twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne

Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne

Zachowując piękny język, w jakim dawne receptury były spisywane, autorzy ozdabiają je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiają ponętnymi ilustracjami, co pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów. Znajdziemy tu oryginalne przepisy na barszcze, uszka, ryby, pierogi, makowce, makiełki. Wbrew tytułowi te barwnie prezentowane potrawy mogą zjawiać się na naszych stołach nie tylko w czas wigilijny lecz mogą urozmaicić nasz jadłospis przy inny postnych i nie tylko postnych okazjach.

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej kuchni. Potrawy wigilijne, ISBN 83-88481-72-X, Klub Książki Katolickiej, Poznań 2004, format: 150 x 210, ss. 72, oprawa twarda

Copyright © 2024 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl