Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymywać informacje o nowościach i aktualnych promocjach.

Zdrowa kuchnia dla dzieci Zobacz większe

Zdrowa kuchnia dla dzieci

Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
   Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
   Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności". Okazuje się, że nabiał i pieczywo - produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach - też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
   W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.

Anna Kłosińska, Zdrowa kuchnia dla dzieci, ISBN 978-83-7829-186-2, Vocatio, Warszawa 2015, format: ss. 144

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

24,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
   Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
   Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności". Okazuje się, że nabiał i pieczywo - produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach - też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
   W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.

Anna Kłosińska, Zdrowa kuchnia dla dzieci, ISBN 978-83-7829-186-2, Vocatio, Warszawa 2015, format: ss. 144

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Zdrowa kuchnia dla dzieci

Zdrowa kuchnia dla dzieci

Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
   Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
   Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności". Okazuje się, że nabiał i pieczywo - produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach - też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
   W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.

Anna Kłosińska, Zdrowa kuchnia dla dzieci, ISBN 978-83-7829-186-2, Vocatio, Warszawa 2015, format: ss. 144

Copyright © 2024 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl