Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymywać informacje o nowościach i aktualnych promocjach.

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św.Hildegardy Zobacz większe

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen.

tłum. Edyta Panek

Pasguale Piccinno, Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy, ISBN 978-83-65706-94-2, Esprit, Kraków 2017, format: 145 x 205, ss. 176, oprawa twarda

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

29,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej?

Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.

tłum. Edyta Panek

Pasguale Piccinno, Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy, ISBN 978-83-65706-94-2, Esprit, Kraków 2017, format: 145 x 205, ss. 176, oprawa twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen.

tłum. Edyta Panek

Pasguale Piccinno, Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy, ISBN 978-83-65706-94-2, Esprit, Kraków 2017, format: 145 x 205, ss. 176, oprawa twarda

Copyright © 2024 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl