Obniżka! Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj Zobacz większe

Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj

Nowy produkt

Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 NIEZWYKLE PROSTYCH PRZEPISÓW NA SMACZNE POTRAWY, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach, pozbawionych konserwantów i chemicznych "ulepszaczy", ale także przez to, że przepisy skomponowane są zgodnie z unikalną wizją zdrowia świętej Hildegardy, kładącą nacisk na wewnętrzną równowagę i viriditas, czyli uzdrawiającą siłę natury.  

W książce znajdziecie:  

- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów - niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje  
Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych.
   Książka cieszy się ogromną popularnością w Niemczech, gdzie działała św. Hildegarda.

Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle, Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj, ISBN 978-83-63621-46-9, Esprit, Kraków 2013, format: 130x200, ss. 352, oprawa miękka

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

29,90 zł brutto

-5,00 zł

34,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 NIEZWYKLE PROSTYCH PRZEPISÓW NA SMACZNE POTRAWY, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach, pozbawionych konserwantów i chemicznych "ulepszaczy", ale także przez to, że przepisy skomponowane są zgodnie z unikalną wizją zdrowia świętej Hildegardy, kładącą nacisk na wewnętrzną równowagę i viriditas, czyli uzdrawiającą siłę natury.  

W książce znajdziecie:  

- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów - niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje  
Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych.
   Książka cieszy się ogromną popularnością w Niemczech, gdzie działała św. Hildegarda.

Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle, Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj, ISBN 978-83-63621-46-9, Esprit, Kraków 2013, format: 130x200, ss. 352, oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj

Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj

Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 NIEZWYKLE PROSTYCH PRZEPISÓW NA SMACZNE POTRAWY, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach, pozbawionych konserwantów i chemicznych "ulepszaczy", ale także przez to, że przepisy skomponowane są zgodnie z unikalną wizją zdrowia świętej Hildegardy, kładącą nacisk na wewnętrzną równowagę i viriditas, czyli uzdrawiającą siłę natury.  

W książce znajdziecie:  

- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów - niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje  
Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych.
   Książka cieszy się ogromną popularnością w Niemczech, gdzie działała św. Hildegarda.

Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle, Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj, ISBN 978-83-63621-46-9, Esprit, Kraków 2013, format: 130x200, ss. 352, oprawa miękka

Copyright © 2017 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl