Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymywać informacje o nowościach i aktualnych promocjach.

Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć Zobacz większe

Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć

Aktywna profilaktyka nowotworowa zgodnie z wynikami najnowszych badań  
Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym!
Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców.  Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak.  Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym. Co znajdziesz w tej książce? Przystępne wyjaśnienie, czym jest choroba nowotworowa, jak powstaje oraz w jakiej mierze jest wynikiem trybu życia i czynników środowiskowych
Podstawy dietetyki - czyli co powinniśmy jeść, a czego unikać, żeby jedzenie było dla nas lekarstwem, a nie czynnikiem ryzyka
Kompleksowy przegląd produktów spożywczych ze wskazaniami, które z nich mają właściwości antyrakowe, a których, z uwagi na ich rakotwórcze działanie, należy się wystrzegać
Uwagi na temat przygotowywania posiłków - o wartości pokarmów decyduje również to, czy jemy je na surowo, smażymy czy gotujemy Wiele pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy, które urozmaicą Twój jadłospis
Tabelki i wykresy ilustrujące porady zawarte w książce, które pomogą w stworzeniu diety idealnie dopasowanej do twojego wieku i trybu życia
Uwagi na temat innych działań profilaktycznych, o których nie powinno się zapominać, takich jak badania lekarskie (jaki trzeba wykonywać i kiedy) oraz zdrowy styl życia (jakie sporty uprawiać, jak rozłożyć w czasie pracę i odpoczynek, jak zapewnić sobie zdrowy sen itd.

Michael Hamm, Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć, ISBN 978-83-61989-27-1, Esprit, Kraków 2009, format: 140 x 200, ss. 216, oprawa miękka

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

29,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Aktywna profilaktyka nowotworowa zgodnie z wynikami najnowszych badań  
Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym!
Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców.  Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak.  Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym. Co znajdziesz w tej książce? Przystępne wyjaśnienie, czym jest choroba nowotworowa, jak powstaje oraz w jakiej mierze jest wynikiem trybu życia i czynników środowiskowych
Podstawy dietetyki - czyli co powinniśmy jeść, a czego unikać, żeby jedzenie było dla nas lekarstwem, a nie czynnikiem ryzyka
Kompleksowy przegląd produktów spożywczych ze wskazaniami, które z nich mają właściwości antyrakowe, a których, z uwagi na ich rakotwórcze działanie, należy się wystrzegać
Uwagi na temat przygotowywania posiłków - o wartości pokarmów decyduje również to, czy jemy je na surowo, smażymy czy gotujemy Wiele pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy, które urozmaicą Twój jadłospis
Tabelki i wykresy ilustrujące porady zawarte w książce, które pomogą w stworzeniu diety idealnie dopasowanej do twojego wieku i trybu życia
Uwagi na temat innych działań profilaktycznych, o których nie powinno się zapominać, takich jak badania lekarskie (jaki trzeba wykonywać i kiedy) oraz zdrowy styl życia (jakie sporty uprawiać, jak rozłożyć w czasie pracę i odpoczynek, jak zapewnić sobie zdrowy sen itd.

Michael Hamm, Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć, ISBN 978-83-61989-27-1, Esprit, Kraków 2009, format: 140 x 200, ss. 216, oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć

Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć

Aktywna profilaktyka nowotworowa zgodnie z wynikami najnowszych badań  
Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym!
Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców.  Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak.  Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym. Co znajdziesz w tej książce? Przystępne wyjaśnienie, czym jest choroba nowotworowa, jak powstaje oraz w jakiej mierze jest wynikiem trybu życia i czynników środowiskowych
Podstawy dietetyki - czyli co powinniśmy jeść, a czego unikać, żeby jedzenie było dla nas lekarstwem, a nie czynnikiem ryzyka
Kompleksowy przegląd produktów spożywczych ze wskazaniami, które z nich mają właściwości antyrakowe, a których, z uwagi na ich rakotwórcze działanie, należy się wystrzegać
Uwagi na temat przygotowywania posiłków - o wartości pokarmów decyduje również to, czy jemy je na surowo, smażymy czy gotujemy Wiele pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy, które urozmaicą Twój jadłospis
Tabelki i wykresy ilustrujące porady zawarte w książce, które pomogą w stworzeniu diety idealnie dopasowanej do twojego wieku i trybu życia
Uwagi na temat innych działań profilaktycznych, o których nie powinno się zapominać, takich jak badania lekarskie (jaki trzeba wykonywać i kiedy) oraz zdrowy styl życia (jakie sporty uprawiać, jak rozłożyć w czasie pracę i odpoczynek, jak zapewnić sobie zdrowy sen itd.

Michael Hamm, Stop dla raka. Lepiej zapobiegać niż leczyć, ISBN 978-83-61989-27-1, Esprit, Kraków 2009, format: 140 x 200, ss. 216, oprawa miękka

Copyright © 2024 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl