Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami Zobacz większe

Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami

Na stanie

W prezentowanej książce autorka za pomocą ciekawostek i opisów doświadczeń wprowadza młodego czytelnika w świat chemii. Ta książka to znakomite narzędzie, by zainteresować młodego człowieka nauką nie tylko chemii ale i innych nauk ścisłych

tłum. Krzysztof Gębura

Gisela Lück, Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami, ISBN 978-83-211-1876-5, IW PAX, Warszawa 2010, format: 125 x 195, ss. 216, oprawa miękka

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

22,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

W prezentowanej książce autorka za pomocą ciekawostek i opisów doświadczeń wprowadza młodego czytelnika w świat chemii. Ta książka to znakomite narzędzie, by zainteresować młodego człowieka nauką nie tylko chemii ale i innych nauk ścisłych

Czy chemię można polubić? Dla wielu uczniów to bardzo kłopotliwe pytanie. Być może jednak po przeczytaniu tej książki zaczną inaczej patrzeć na wiele zjawisk zachodzących w przyrodzie. Może płonąca świeca stanie się dla nich niezwykłym widowiskiem ukazującym jedną z najbardziej podstawowych reakcji chemicznych. Podczas kąpieli docenią fakt, że woda w normalnych warunkach nie występuje w postaci stałej ani gazowej. Widok kolorowego dywanu zachęci ich do zastanowienia się nad tym, jak światło wpływa na postrzeganie barw, a gdy w czasie pracy na komputerze usłyszą irytujący szum wentylatora, będą się cieszyć, że ten wentylatorek w ogóle działa, gdyż zmniejsza ryzyko powstania defektów na twardym dysku.

tłum. Krzysztof Gębura

Gisela Lück, Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami, ISBN 978-83-211-1876-5, IW PAX, Warszawa 2010, format: 125 x 195, ss. 216, oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami

Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami

W prezentowanej książce autorka za pomocą ciekawostek i opisów doświadczeń wprowadza młodego czytelnika w świat chemii. Ta książka to znakomite narzędzie, by zainteresować młodego człowieka nauką nie tylko chemii ale i innych nauk ścisłych

tłum. Krzysztof Gębura

Gisela Lück, Chemia bez stresu, czyli co wspólnego ma ser szwajcarski z metalami, ISBN 978-83-211-1876-5, IW PAX, Warszawa 2010, format: 125 x 195, ss. 216, oprawa miękka

Copyright © 2018 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl