Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą Zobacz większe

Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą

Nowy produkt

Jak pisał Roger Scruton: „Bez wina postrzegamy się wzajemnie takimi, jacy rzeczywiście jesteśmy, a społeczeństwa nie sposób zbudować na tak kruchej podstawie”.
Tytułowe przymioty wina słusznie podkreślają, że dzięki tej książce otrzymujemy solidny zasób wiedzy o tym wykwintnym trunku wraz z ciekawymi propozycjami jego spożywania. Nie bez znaczenia jest właściwy wybór konkretnych miejsc, w tym wyjątkowych restauracji - od Sycylii po Sztokholm, od Lyonu po Budapeszt, od Jukatanu po Radżastan.

Tomasz Kazimierowski, Maciej Mizerka, Artur Paszczak, Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą, ISBN 978-83-7785-872-1, Zysk i s-ka, Poznań 2016, format: 145 x 205, ss. 336, oprawa miękka

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

39,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

„Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą” potwierdzają tyleż dobitnie, co dowcipnie, że świat jest książką, a ci, którzy nie podróżują, kończą lekturę na jednej stronie. Podróż taka jest tym ciekawsza, głębsza i pełna niespodzianek, gdy odbywa się w towarzystwie wina, kulinariów i zwykłych ludzkich losów związanych rzemieniem wszędobylskiej historii.
Jak pisał Roger Scruton: „Bez wina postrzegamy się wzajemnie takimi, jacy rzeczywiście jesteśmy, a społeczeństwa nie sposób zbudować na tak kruchej podstawie”.
Tytułowe przymioty wina słusznie podkreślają, że dzięki tej książce otrzymujemy solidny zasób wiedzy o tym wykwintnym trunku wraz z ciekawymi propozycjami jego spożywania. Nie bez znaczenia jest właściwy wybór konkretnych miejsc, w tym wyjątkowych restauracji - od Sycylii po Sztokholm, od Lyonu po Budapeszt, od Jukatanu po Radżastan.
Książka chwilami prowadzi jak po sznurku ulicami Rzymu i mostami Florencji, by po chwili móc zgubić się w Alpach, górach Sardynii i Omanu, pustyniach Izraela i łąkach Cotswolds. Jest czasem bardzo praktyczna, by za chwilę stać się zabawną, a przez moment nawet wzniosłą. Nie ma żadnego klucza poza może jednym - jest taka jak wino i pijący je ludzie: nieprzewidywalna i spontaniczna.

Tomasz Kazimierowski, Maciej Mizerka, Artur Paszczak, Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą, ISBN 978-83-7785-872-1, Zysk i s-ka, Poznań 2016, format: 145 x 205, ss. 336, oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą

Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą

Jak pisał Roger Scruton: „Bez wina postrzegamy się wzajemnie takimi, jacy rzeczywiście jesteśmy, a społeczeństwa nie sposób zbudować na tak kruchej podstawie”.
Tytułowe przymioty wina słusznie podkreślają, że dzięki tej książce otrzymujemy solidny zasób wiedzy o tym wykwintnym trunku wraz z ciekawymi propozycjami jego spożywania. Nie bez znaczenia jest właściwy wybór konkretnych miejsc, w tym wyjątkowych restauracji - od Sycylii po Sztokholm, od Lyonu po Budapeszt, od Jukatanu po Radżastan.

Tomasz Kazimierowski, Maciej Mizerka, Artur Paszczak, Podróże z kwasem, garbnikiem i słodyczą, ISBN 978-83-7785-872-1, Zysk i s-ka, Poznań 2016, format: 145 x 205, ss. 336, oprawa miękka

Copyright © 2017 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl