Obniżka! Hildegardowa Kuchnia Polska Zobacz większe

Hildegardowa kuchnia polska

Nowy produkt

Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z „Hildegardowej kuchni polskiej” wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.

Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie, Hildegardowa kuchnia polska, ISBN 978-83-61046-38-6, Polskie Centrum św. Hildegardy, Legnica 2018, format: 175 x 250, ss. 510, oprawa twarda

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

59,00 zł brutto

-10,00 zł

69,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Słynne Hipokratesowe zdanie: „Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo niech będzie pożywieniem” to nic innego jak postulat zdrowego, racjonalnego odżywiania. (...) Szesnaście wieków po Hipokratesie, w dojrzałym średniowieczu, ciesząca się sławą niemieckiej Sybilli i prorokini św. Hildegarda z Bingen przeniknęła i opisała tajemnice stworzenia, których wykorzystanie w praktyce pozwala postulat Hipokratesa realizować w sposób dosłowny.

Na ponad 500 stronach książki czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu  okolicznościowych, kuchenną „apteczkę”, a przede wszystkim - mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją - przy czym nie są to fotografie studyjne - a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki.

Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z „Hildegardowej kuchni polskiej” wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.

Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie, Hildegardowa kuchnia polska, ISBN 978-83-61046-38-6, Polskie Centrum św. Hildegardy, Legnica 2018, format: 175 x 250, ss. 510, oprawa twarda

Słynne Hipokratesowe zdanie: „Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo niech będzie pożywieniem” to nic innego jak postulat zdrowego, racjonalnego odżywiania. (...) Szesnaście wieków po Hipokratesie, w dojrzałym średniowieczu, ciesząca się sławą niemieckiej Sybilli i prorokini św. Hildegarda z Bingen przeniknęła i opisała tajemnice stworzenia, których wykorzystanie w praktyce pozwala postulat Hipokratesa realizować w sposób dosłowny.

Na ponad 500 stronach książki czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu  okolicznościowych, kuchenną „apteczkę”, a przede wszystkim - mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją - przy czym nie są to fotografie studyjne - a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki.

Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z „Hildegardowej kuchni polskiej” wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.

Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie, Hildegardowa kuchnia polska, ISBN 978-83-61046-38-6, Polskie Centrum św. Hildegardy, Legnica 2018, format: 175 x 250, ss. 510, oprawa twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Hildegardowa kuchnia polska

Hildegardowa kuchnia polska

Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z „Hildegardowej kuchni polskiej” wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.

Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie, Hildegardowa kuchnia polska, ISBN 978-83-61046-38-6, Polskie Centrum św. Hildegardy, Legnica 2018, format: 175 x 250, ss. 510, oprawa twarda

Produkty powiązane

Copyright © 2018 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl