Obniżka! Księga owoców leśnych Zobacz większe

Księga owoców leśnych

Nowy produkt

Godne polecenia kompendium medycyny naturalnej opartej na dziko rosnących owocach, takich jak bez czarny, berberys zwyczajny, borówka czernica, głóg jedno- i dwuszyjkowy, jarząb pospolity (jarzębina), jeżyna, malina, poziomka, dzika róża, rokitnik, tarnina, żurawina, dzika śliwa oraz dzika jabłoń. Książka ocala od zapomnienia starą jak świat tradycję wszechstronnego wykorzystania tych bezcennych darów przyrody, które kryją w sobie nieprzebrane bogactwo witamin, soli mineralnych i innych dobroczynnych związków leczniczych. Jest przewodnikiem po świecie owoców leśnych i sposobach ich wykorzystania: opisuje zdrowotne właściwości poszczególnych owoców oraz bogactwo zawartych w nich leczniczych substancji, działających na konkretne choroby, doradza jak przygotować z nich domowe leki, zdradza przepisy na rozmaite przetwory z tych owoców: soki, herbatki, konfitury, przeciery, syropy, surówki, koktajle, lecznicze nalewki, olejki, oferując nie tylko zdrowe, ale także smaczne specjały, wzbogacające nasza dietę, przywracające zdrowie i wspierające organizm w trudnym jesienno-zimowym okresie. Zbigniew T. Nowak - od ponad 25 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, zdrowej diety i zdrowego stylu życia. Autor 23 książek o tej tematyce, ponad tysiąca artykułów poradniczych opublikowanych w poczytnych pismach krajowych oraz kilkuset audycji nadawanych w Polskim Radiu. Współpracował ze znanym zielarzem - franciszkaninem, ojcem Grzegorzem Sroka oraz wybitnym znawca roślin leczniczych - prof. Aleksandrem Ożarowskim. Wykłada m.in. na Uniwersytetach Trzeciego Wieku.

Zbigniew T. Nowak, Księga owoców leśnych, ISBN 978-83-7864-997-7, Wydawnictwo AA, Kraków 2017, format: 150 x 210, ss. 256, oprawa twarda

Wysyłka po 30.07.2018

Więcej szczegółów

34,90 zł brutto

-5,00 zł

39,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Godne polecenia kompendium medycyny naturalnej opartej na dziko rosnących owocach, takich jak bez czarny, berberys zwyczajny, borówka czernica, głóg jedno- i dwuszyjkowy, jarząb pospolity (jarzębina), jeżyna, malina, poziomka, dzika róża, rokitnik, tarnina, żurawina, dzika śliwa oraz dzika jabłoń. Książka ocala od zapomnienia starą jak świat tradycję wszechstronnego wykorzystania tych bezcennych darów przyrody, które kryją w sobie nieprzebrane bogactwo witamin, soli mineralnych i innych dobroczynnych związków leczniczych. Jest przewodnikiem po świecie owoców leśnych i sposobach ich wykorzystania: opisuje zdrowotne właściwości poszczególnych owoców oraz bogactwo zawartych w nich leczniczych substancji, działających na konkretne choroby, doradza jak przygotować z nich domowe leki, zdradza przepisy na rozmaite przetwory z tych owoców: soki, herbatki, konfitury, przeciery, syropy, surówki, koktajle, lecznicze nalewki, olejki, oferując nie tylko zdrowe, ale także smaczne specjały, wzbogacające nasza dietę, przywracające zdrowie i wspierające organizm w trudnym jesienno-zimowym okresie. Zbigniew T. Nowak - od ponad 25 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, zdrowej diety i zdrowego stylu życia. Autor 23 książek o tej tematyce, ponad tysiąca artykułów poradniczych opublikowanych w poczytnych pismach krajowych oraz kilkuset audycji nadawanych w Polskim Radiu. Współpracował ze znanym zielarzem - franciszkaninem, ojcem Grzegorzem Sroka oraz wybitnym znawca roślin leczniczych - prof. Aleksandrem Ożarowskim. Wykłada m.in. na Uniwersytetach Trzeciego Wieku.

Zbigniew T. Nowak, Księga owoców leśnych, ISBN 978-83-7864-997-7, Wydawnictwo AA, Kraków 2017, format: 150 x 210, ss. 256, oprawa twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Księga owoców leśnych

Księga owoców leśnych

Godne polecenia kompendium medycyny naturalnej opartej na dziko rosnących owocach, takich jak bez czarny, berberys zwyczajny, borówka czernica, głóg jedno- i dwuszyjkowy, jarząb pospolity (jarzębina), jeżyna, malina, poziomka, dzika róża, rokitnik, tarnina, żurawina, dzika śliwa oraz dzika jabłoń. Książka ocala od zapomnienia starą jak świat tradycję wszechstronnego wykorzystania tych bezcennych darów przyrody, które kryją w sobie nieprzebrane bogactwo witamin, soli mineralnych i innych dobroczynnych związków leczniczych. Jest przewodnikiem po świecie owoców leśnych i sposobach ich wykorzystania: opisuje zdrowotne właściwości poszczególnych owoców oraz bogactwo zawartych w nich leczniczych substancji, działających na konkretne choroby, doradza jak przygotować z nich domowe leki, zdradza przepisy na rozmaite przetwory z tych owoców: soki, herbatki, konfitury, przeciery, syropy, surówki, koktajle, lecznicze nalewki, olejki, oferując nie tylko zdrowe, ale także smaczne specjały, wzbogacające nasza dietę, przywracające zdrowie i wspierające organizm w trudnym jesienno-zimowym okresie. Zbigniew T. Nowak - od ponad 25 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, zdrowej diety i zdrowego stylu życia. Autor 23 książek o tej tematyce, ponad tysiąca artykułów poradniczych opublikowanych w poczytnych pismach krajowych oraz kilkuset audycji nadawanych w Polskim Radiu. Współpracował ze znanym zielarzem - franciszkaninem, ojcem Grzegorzem Sroka oraz wybitnym znawca roślin leczniczych - prof. Aleksandrem Ożarowskim. Wykłada m.in. na Uniwersytetach Trzeciego Wieku.

Zbigniew T. Nowak, Księga owoców leśnych, ISBN 978-83-7864-997-7, Wydawnictwo AA, Kraków 2017, format: 150 x 210, ss. 256, oprawa twarda

Copyright © 2018 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl