Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery Zobacz większe

Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery

Nowy produkt

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ? książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery, ISBN 978-83-61060-58-1, Wydawnictwo Dębogóra, Dębogóra, format: 150 x 210, ss. 78, oprawa twarda

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

19,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ? książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery, ISBN 978-83-61060-58-1, Wydawnictwo Dębogóra, Dębogóra, format: 150 x 210, ss. 78, oprawa twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery

Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ? książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów

Jacek Kowalski, Piotr Łysakowski, Receptury z klasztornej piwniczki. Nalewki, wina, piwa, miody, likiery, ISBN 978-83-61060-58-1, Wydawnictwo Dębogóra, Dębogóra, format: 150 x 210, ss. 78, oprawa twarda

Copyright © 2017 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl