Nowy Woda życia Zobacz większe

Woda życia

Nowy produkt

Książka o leczniczych właściwościach wody i jej działaniu terapeutycznym przedstawia najbardziej korzystny dla zdrowia skład, prawidłowe sposoby jej przygotowania oraz spożywania. Materiały zawarte w książce bazują na udokumentowanych badaniach naukowych oraz na wieloletniej praktyce klinicznej autora oraz lekarzy na całym świecie.

Autor dowodzi, że prawidłowe spożycie wody może być równie skuteczne co zażywanie leków. Woda bierze udział w procesach samooczyszczenia, odbudowy zdrowia oraz zwolnienia procesów starzenia się.  Ilość i jakość spożywanej wody ma istotny wpływ na stan zdrowia organizmu, może wzmacniać lub osłabiać układ odpornościowy.

tłum. Mariusz Szerocki

dr Mark Sircus, Woda życia, ISBN 978-83-8021-049-3, Wydawnictwo M, Kraków 2017, format: 165 x 235, ss. 360, oprawa miękka

Wysyłka w przeciągu 1-5 dni roboczych

Więcej szczegółów

44,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

O tym, że woda ma wiele dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu i należy jej pić jak najwięcej nie trzeba nikogo przekonywać. Jednak autorowi książki udało się zaskoczyć czytelnika podejściem do tego pozornie oklepanego tematu. Nasączona jest ogromną ilością informacji, które zaskoczą niejednego miłośnika zdrowego stylu życia.

Książka o leczniczych właściwościach wody i jej działaniu terapeutycznym przedstawia najbardziej korzystny dla zdrowia skład, prawidłowe sposoby jej przygotowania oraz spożywania. Materiały zawarte w książce bazują na udokumentowanych badaniach naukowych oraz na wieloletniej praktyce klinicznej autora oraz lekarzy na całym świecie.

Autor dowodzi, że prawidłowe spożycie wody może być równie skuteczne co zażywanie leków. Woda bierze udział w procesach samooczyszczenia, odbudowy zdrowia oraz zwolnienia procesów starzenia się.  Ilość i jakość spożywanej wody ma istotny wpływ na stan zdrowia organizmu, może wzmacniać lub osłabiać układ odpornościowy.


Dr Sircus omawia trzy podstawowe czynniki wpływające na powstawanie chorób cywilizacyjnych:

Zakwaszenie organizmu - utrzymaniu właściwego pH płynów ustrojowych (tzw. stopień zakwaszenia organizmu). W zakwaszonym środowisku mogą postępować procesy odkładania się wapnia w tkankach miękkich (czyli tzw. „zwapnienia”) lub tak zwanej „ucieczki” wapnia z kości powodującej osteoporozę. (bardzo modny teraz temat)

 

Skład biochemiczny. Działanie terapeutyczne wody, wynika z poziomu zawartego w niej magnezu, wodorowęglanów, siarki oraz Równie ważne dla naszego zdrowia jest utrzymanie prawidłowej ilości wapnia. Nadmiar wapnia może okazać się bowiem szkodliwy, gdy jego ilość nie jest zrównoważona odpowiednim stężeniem magnezu (2:1).


Superżywność – na przykład spirulina, która zawiera mikoro- i makro-elementy, łatwo przyswajalne białka oraz, co najważniejsze, jod naturalny – mający kluczowe znaczenie w procesach oczyszczania organizmu – wówczas dochodzi do wydalania szkodliwych metali w procesie przemiany materii (fluor, alminium, rtęć, cez). Przy niedoborze jodu, dochodzi do blokowania hormonu tarczycy substancjami toksycznymi z naszego otoczenia (zatrucia po procesie chemio- czy radio-terapii, metale ciężkie).


Autor uczy patrzenia na nasz organizm w szerszej perspektywie – jako na „endoekologiczny” problem nierozerwanie związany z ekologią przyrody jako całości. Zachęca do zdrowego odżywiania oraz prowadzenia zdrowego trybu życia.

tłum. Mariusz Szerocki

dr Mark Sircus, Woda życia, ISBN 978-83-8021-049-3, Wydawnictwo M, Kraków 2017, format:165 x 235, ss. 360, oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Woda życia

Woda życia

Książka o leczniczych właściwościach wody i jej działaniu terapeutycznym przedstawia najbardziej korzystny dla zdrowia skład, prawidłowe sposoby jej przygotowania oraz spożywania. Materiały zawarte w książce bazują na udokumentowanych badaniach naukowych oraz na wieloletniej praktyce klinicznej autora oraz lekarzy na całym świecie.

Autor dowodzi, że prawidłowe spożycie wody może być równie skuteczne co zażywanie leków. Woda bierze udział w procesach samooczyszczenia, odbudowy zdrowia oraz zwolnienia procesów starzenia się.  Ilość i jakość spożywanej wody ma istotny wpływ na stan zdrowia organizmu, może wzmacniać lub osłabiać układ odpornościowy.

tłum. Mariusz Szerocki

dr Mark Sircus, Woda życia, ISBN 978-83-8021-049-3, Wydawnictwo M, Kraków 2017, format: 165 x 235, ss. 360, oprawa miękka

Copyright © 2017 Fundacja Servire Veritati Instytut Edukacji Narodowej. Wykonanie: Nazwa.pl